ODPRTE PRIJAVE V 
PSIHOEDUKATIVNE SKUPINE

V letošnjem študijskem letu ponovno ponujamo možnost intenzivnejšega izkustvenega spoznavanja psihologije v obliki psihoedukativnih skupin.

a) KOMU SO SKUPINE NAMENJENE
Skupine so namenjene študentom, ki jih zanima:
- spoznavanje konceptov transakcijske analize kot podpora pri razumevanju in raziskovanju svoje osebnosti in vzorcev delovanja;
- razvijanje čustvene inteligence (prepoznavanje in razumevanje lastnih čustev ter čustev drugih);
- raziskovanje telesnega doživljanja;
- razvoj pozitivne samopodobe;
- boljše razumevanje medosebnih odnosov in prepoznavanje svojega osebnega prostora v njih ter učinkovitejša komunikacija;
- tehnike sproščanja in strategije soočanja s stresom;
- druge, podobne vsebine,  ki bodo prilagojene članom posamezne skupine,
in vsem tistim študentom, ki se tekom študija včasih znajdete pred različnimi osebnimi izzivi in vprašanji, ob tem pa imate občutek, da z bremenom ostajate sami.

b) KAKO BO POTEKALO DELO V SKUPINI
Delo v skupinah bo predvsem izkustveno, s številnimi vajami, kjer vsakdo sodeluje po lastni presoji. Delali bomo individualno, v parih ali manjših skupinah. Za skupino velja pravilo zaupnosti.
V skupine bo vključenih 12 do 16 študentov in bodo potekale v obdobju od februarja 2013 do konca aprila (skladno z dogovorom med študenti in voditeljico). Sestajale se bodo vsak teden ob četrtkih od 17. do 19. ure.

Zaradi pomembnosti skupinskega procesa in podporne funkcije bodo skupine zaprtega tipa. To pomeni, da se jim po začetku delovanja ne bo več mogoče priključiti.

c) PRIJAVA V SKUPINO
Vsi, ki vas ta način spoznavanja sebe zanima, do vključno 31. 12. 2012 pošljite svojo prijavo in kakršnakoli vprašanja na naslov: mateja.skorc@gmail.com.

Prijava naj vsebuje:
- kratek opis sebe;
- razloge, zakaj bi se želeli priključiti skupini;
- svoje osebne cilje in pričakovanja glede skupine.
Pred začetkom delovanja skupin bo vsak povabljen na individualni pogovor, kjer bo lahko povprašal, kar ga bo še zanimalo, in se šele po tem odločil za sodelovanje. 
Razgovori bodo potekali v tednu od 7. – 11. 1. 2013.

Delo skupin sicer v večjem deležu financirata Pravna fakulteta in Študentska organizacija v Ljubljani, tako se od študentov za celoletno obiskovanje skupin pričakuje finančna participacija v višini 50€ z možnostjo zmanjšanja zaradi socialne situacije na podlagi prošnje.

d) VODENJE SKUPINE
Skupine bo vodila Mateja Škorc, univ. dipl. psih. in psihoterapevtka, ki ima veliko izkušenj z individualnim in skupinskim, svetovalnim ter psihoterapevtskim delom z mladimi.

Vsakdo, ki se bo prijavil, mora biti sposoben sprejeti resno zavezo, da bo skupino ob predvidenem terminu tudi redno obiskoval.

Projekt Psihoedukativne skupine 2012/2013 Društvo HOPe izvaja v sodelovanju s: